Restauracja Why Thai Food & Wine, zdecydowanie mniej soli!

Tu pachnie tajską bazylią, kolendrą i mango. W potrawach czuć świeże zioła i chili, soli się prawie nie używa.

Why Thai to restauracja z tytułem Knajpy Roku 2013 – więc już znana i doceniona. Zajmująca miejsce po dawnej restauracji Frascati stanowi więc dumną kontynuację tradycji kulinarnej na Wiejskiej: naprzeciwko mieści się choćby kultowa kawiarnia „Czytelnika”, w której obiady codziennie je zacne grono literatów. Specyfiką Wiejskiej są chyba „stali klienci” – podobnie jest więc i Why Thai: ci, którzy przyjdą raz, wracają, mają swoje ulubione dania, miejsca pod lustrem lub oknami w elegancko, lecz niezobowiązująco urządzonej restauracji. Wielu ze stałych gości to obcokrajowcy którzy stęsknili się w Warszawie za różnorodnością smaków, świeżą tajską bazylią, zapachem kolendry, ostrością chili czy kojącym smakiem mango (wszystkie zioła przychodzą na Wiejską w wielkich pękach, więc się ich tu nie oszczędza!). Wszystko to odnajdują w Why Thai, gdzie za szklaną szybą gotują kucharze ze Wschodu. Posłuchajcie opowieści o smakach, aromatach i gotowaniu bez soli

 

Podobne artykuły...