Przygotowania do Wigilii z naszym Ekspertem, Markiem Flisińskim

Wraz z grudniowymi przymrozkami nadciąga nieuchronnie świąteczna atmosfera… A wraz z nią – zapowiedź kulinarnego szaleństwa na święta. Co przyrządzić, żeby było tradycyjnie, ale jednak z ciekawym twistem?

Dziś w siedzibie Cisowianki w Nałęczowie już trwają świąteczne testy: w kuchni restauracji Water&Wine szef Marek Flisiński przygotowuje swoje wersje świątecznych przepisów. Jak to u niego: będzie klasycznie, ale i nowocześnie i zgodnie z charakterem szefa.

_MG_00232

Fot. Lidia Popiel, Marek Flisiński w ogrodzie przy restauracji Water&Wine w Nałęczowie

Swoimi przepisami Marek postanowił się podzielić z całym światem – najpierw przetestują je na specjalnej kolacji (jeszcze nie wigilijnej, ale jednak uroczystej!) dziennikarze kulinarni i blogerzy. Potem przepisy na świąteczne dania opublikujemy my, tak żeby każdy mógł się nimi inspirować… Podejrzeliśmy co kombinuje nasz szef: jest w jego menu „wigilijny chrupek”, jest sałatka śledziowa, są grzyby i groch z kapustą, barszcz i ryba, aż w końcu kutia i … cukierki z choinki. Spodziewamy się jednak, ze nic nie będzie tym, czym się może wydawać – jak to u Marka! Nie możemy się więc doczekać!

Nasz Ekspert, szef kuchni Restauracji Water&Wine w Nałęczowie, Marek Flisiński a tu znajdziecie jego przepisy.

 

Podobne artykuły...