Pieczona feta z pomidorkami koktajlowymi

D71A8245

Dlaczego włoska kuchnia zawsze ma tylu wielbicieli? Jej sekret leży w prostocie – doskonale skomponowane połączenie wyrazistego sera z aromatycznymi ziołami i czosnkiem, pikantnym chili, oliwą i pomidorkami to pomysł Magdy, autorki bloga Dare To Cook.

Danie nie zawiera ani grama soli – odpowiednią słoność zapewnia ser feta. Jak zawsze zgodnie z naszą kampanią Gotujmy Zdrowo – mniej soli!

Składniki:

  • 1 kostka twardego, dobrej jakości sera feta
  • kiść pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • natka pietruszki
  • oliwa

Papryczkę bardzo drobno siekamy z natką pietruszki. Na papierze do pieczenia układamy ser i pomidorki koktajlowe, na serze układamy papryczkę z natką, polewamy oliwą i wokół rozkładamy plasterki czosnku. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.  Podajemy z pieczywem lub z sałatką z kaszy gryczanej.

D71A8283

Smacznego!

— — —

Kochani, jesteśmy obecni również na Instagramie. Warto nas śledzić, aby nie przegapić żadnej nowości na naszej stronie czy informacji o organizowanych przez nas wydarzeniach. Na Facebooku niestety niekiedy wiele umyka, warto więc być z nami i tu:

https://instagram.com/gotujmyzdrowo/

Podobne artykuły...