Pasta kanapkowa z pstrągiem i chrzanem

Idealna na śniadanie i bardzo zdrowa pasta z pstrąga , charakteru nabiera dzięki dodaniu chrzanu.

Zdrowa ryba dostarczy organizmowi potrzebnych kwasów wspomagających pracę serca i krążenie. Ponad to pstrąg zawiera wiele cennych składników, takich jak: selen, żelazo, potas, magnez, fosfor. Twórców bloga www.crustanddust.pl zafascynował przepis na masło rybne Jamiego Olivera.
pasta_pstrag1
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
200 g wędzonego pstrąga
2 łyżki serka typu philadelphia
1 łyżka chrzanu

Sposób przygotowania:
Pstrąga obieramy, pozbywamy się ości. Wkładamy do misy blendera. Dodajemy serek, chrzan i miksujemy do uzyskania jednolitej pasty. Podajemy z pieczonym burakiem, rukolą, sałatą. Świetnie smakuje oprószona posiekanym koperkiem.

pasta_pstrag2

Podobne artykuły...